Träna Fitness

Det finns många fördelar med att träna fitness och det är också en sport som växer stadigt i popularitet. Den som vill komma igång med denna träning bör bege sig till ett gym för i denna sport är det att lyfta vikter som gäller. Gymträning ger dig många hälsofördelar. Med en stark och tränad kropp förebygger du många kroppsliga besvär från till exempel rygg och nacke. Att träna fitness innebär också att du kommer att varva styrketräning med konditionsträning vilket ger ytterligare hälsofördelar med mer energi och sänkt blodtryck.

Starkare kropp och skelett

Regelbunden träning stärker inte bara dina muskler utan även skelettet vilket förebygger en god hälsa senare i livet med mindre risk för benbrott och andra skador. Känner du dig stel och har ont i ryggen och nacken efter en arbetsdag framför datorn? Då kan ett besök på gymmet vara en god idé. Under träningspasset kommer blodcirkulationen i musklerna att öka vilket mjukar upp och minskar smärta och stelhet. Succesivt bygger du upp en starkare muskelmassa och på sikt slipper du känna av din onda rygg eller stela nacke. Det kommer att ge dig ny energi både till jobbet och fritiden.

Sov bättre

Allt fler lider idag av sömnsvårigheter. Att inte få ordentligt med sömn är någonting som påverkar hela ens välbefinnande. Trötthet påverkar din förmåga att fokusera och prestera på jobbet. Sömnbrist gör att fritiden ofta blir inaktiv. En vända på gymmet kan hjälpa dig att få tillbaka goda sömnvanor. Träningen verkar inte bara genom att trötta ut dig utan den frisätter också ämnen som gör dig avslappnad och tillfreds. Även om du endast tränar styrketräning så kommer det att få effekt även på hjärta och lungor. En djupare mer avslappnad andning och lägre puls kommer hjälpa dig att komma ner i varv inför sänggåendet så att du kan sova gott hela natten.

Få bättre självförtroende

Vare sig du tränar bara för din egen skull eller om du planerar att börja tävla i fitness kommer det att ge dig bättre självförtroende. Att få självförtroende handlar inte bara om att förbättra sitt utseende. Träningen kommer att ge dig bättre hållning och utstrålning även om du inte tappar flera storlekar. Bättre hållning och starkare utstrålning är något som kommer att lysa igenom. Sätter du upp mål med din träning som du sen uppnår kommer du att känna dig nöjd och stolt över din egen prestation vilket ger en extra boost till självkänslan.

Börja tävla

Den som vill ta sin träning ett steg till kanske väljer att börja tävla i fitness. Att tävla kommer att ställa helt nya krav på träning och engagemang från din sida men det kommer också att ge utdelning i form av att du får ett helt nytt sätt att mäta dina framsteg. Det öppnar också dörrarna till en helt ny umgängeskrets där tävlande inte bara är konkurrenter utan också peppar varandra och delar tips om träning och utrustning. Även om sporten hela tiden växer i antal deltagare så är fitness-communityn i Sverige fortfarande relativt liten. Vilket ger goda möjligheter att komma varandra nära.

© 2021 Fitness cross