Sluta jämföra kroppar

När man matas hela dagarna med perfekta bilder av perfekta kroppar på sociala medier så är det svårt att inte påverkas. Men de idoliserande kroppstyper som presenteras av media är oftast inte hela sanningen, enligt Renfrew Center Foundation för ätstörningar beräknas det att endast 5 procent av nordamerikanerna har kroppstyper som liknar de som visas i media.

Därför bör man aldrig jämföra sig med någon annan, varken i sociala medier eller i verkligheten.

Det kanske kan låta som en kliché men för att komma ifrån kroppsskammen så måste man först få insikten att kroppar kommer i alla olika former och storlekar. Och att de vi ser i media och i Hollywoodfilmer inte är något att jämföra oss vanliga med.

Skam åt alla håll

Naturen har skapat så många kroppstyper och det är orealistiskt att förvänta oss att alla ser likadant ut. Det är en ofta förbisedd verklighet att smala människor också blir utsatta och anklagade för att vara för magra, besatta av sin kropp eller att de ser anorektiska ut. Precis som alla andra har dessa personer rätt att vara fri från andras dömande när det gäller hur deras kropp fungerar, hur den ser ut och vad den behöver.

Att döma på förhand

Det finns personer som dömer överallt, även inom yogan. Det var en väldigt duktig yoga-lärare som hade betydligt fylligare kropp än de flesta andra lärare. Hon berättade vilka saker hon blev utsatt för inom “yoga-grupper”. Hon fick höra “När du är så stor kan du inte utföra yoga”. Hon fick även höra att hon inte skulle kunna vara en bra yoga-lärare med sin fylliga kropp.

De flesta blev tyst när hon väl började med sin yoga och de såg att hennes kroppshydda inte var något hinder. Men det är tankar som kan skapas i huvudet efter att få höra såna saker som hindrar oss från att se att fitness finns i många former. Motion är alltid bra och det finns något för alla, oavsett storlek och kroppstyp.

Slopa skönhetsideal

Att lära sig att acceptera och älska sin kropp kan vara en livslång resa, oftast med en del dalar men huvudsaken man hela tiden kämpar sig tillbaka upp. Om vi dömer någon som genomgått bröstförstoring eller någon annan typ av skönhetsoperation så använder vi kroppsskam mot dem också. Även när man dömer mot det som inte passar in i samhällets idealer så får det motsatt effekt. Det kan då snarare leda bakåt än framåt.

Att döma människor uttrycker sin rätt att visa sexualitet utifrån deras kroppstyp är en form av kroppsskam också. Att uttrycka sexualitet är ett naturligt mänskligt behov som vi alla har rätt till.

Om vi ​​vill veta hur djupt ingreppet kroppsskam har blivit, kan vi helt enkelt vända oss till de sätt vi själva interagerar med våra egna kroppar. Vi har i många fall lärt oss att frukta spegeln och att känna obehag att visa oss nakna.

När vi inser att vi är mer än bara våra kroppar kan vi börja släppa pressen och fokusera på det som får oss att må bra.

© 2021 Fitness cross