Rätt kläder till fitness

För den som tränar mycket brukar det också vara viktigt att ha bra och funktionella träningskläder. För andra är kanske utseendet viktigt och vill därför köpa speciella märkeskläder till sin träning. Dessutom har det numera blivit så att många använder träningskläder mer som basplagg och inte bara till träning. Det finns numera så pass snygga, funktionella och bekväma träningskläder att många har dom på sig både hemma och på jobbet. Många vill kanske också gärna förstärka sin image som träningsmänniska genom att gå klädd i träningskläder även när de inte är på gymmet.

Rätt på gymmet

Att klä sig rätt på gymmet är inte bara i ditt eget intresse eller för att du vill se snygg ut. Dina gymkompisar kommer troligen inte att uppskatta att du går runt med bar överkropp eller tar på dig kläder som på något sätt stör deras träning, till exempel en tröja som färgar av sig så alla maskiner som du använder bli oanvändbar för alla andra. Det viktigaste att tänka på är att du bara tar på dig rena kläder när du går till gymmet. Du kommer inte att bli populär om du kommer dit i sunkiga träningskläder som legat nerstuvade i en plastkasse sen förra träningspasset för ett par dagar sen. Då får du räkna med arga blickar och några kommer även att påtala att du borde vara mer uppmärksam på din hygien. Välj istället att klä dig i hela och rena kläder, gärna som är speciellt anpassade för träning men en t-shirt och shorts duger bra om du är nybörjare och inte vill lägga ut en förmögenhet på nya kläder innan du vet om gymmet är något för dig.

Rätt under

Tränande kvinnor bör tänka extra noga på att ta på sig rätt underkläder. En ordentlig sport-BH är helt nödvändigt vid träning. Speciellt om du ska löpträna eller gå på aerobics. En bra sport-BH ska ge stöd på ett sätt som ändå inte hindrar dig från att röra dig eller andas. Idag har sport-BHn gått från att vara ett plagg att gömma undan under en tröja till att vara ett helt eget plagg. Många väljer att bära bara en sport-BH utan någon top över. För män finns det också speciella underkläder att använda vid träning. Speciellt vid löpning kan det behövas lite extra stöd för dom ädlare delarna så de inte slänger omkring för mycket. Även de som sysslar mycket med spinning har behov av särskilda underkläder som håller allt på plats och har extra vaddering för att undvika skavsår.

Smarta material

Utvecklingen av materialen i träningskläder har kommit långt. Träningskläderna idag är gjorda av smarta material som har speciella egenskaper som att transportera bort fukt och förhindra dålig lukt. Den senaste tekniken är att skapa kläder som också kyler. Perfekt att ha på gymmet där temperaturen lätt kan bli hög när många trängs runt maskinerna. Eller för den som gärna tränar ute på sommaren då det är varmt. De nya materialen hjälper också till att släta ut och forma din kropp vilket kan få dig att känna dig mer vältränad och fast i kroppen. Så att klä dig i rätt typ av träningskläder kan verkligen boosta självförtroendet och öka på motivationen ytterligare.

© 2021 Fitness cross