Helene Ahlson

En av Sveriges mest kända fitnessprofiler är Helene Ahlson. I sin blogg delar hon med sig av tips för träning och kost. Hon tävlar regelbundet i fitness och för henne är träning helt enkelt en livsstil. Hon är flerfaldig svensk mästare och har även tagit medaljer i tunga tävlingar utomlands som Europamästerskapen och World Cup. Många känner kanske till henne som en av deltagarna i Gladiatorerna på tv 4, då gick hon under namnet Ice. Helene är en riktig träningsfantast och mångsysslare. Titlar hon kan skriva med i sitt CV är bland annat; fitnesscoach, personlig tränare, arrangör av träningsresor och modell.

Träning för Helene

Eftersom att träning är det bästa Helene vet delar hon gärna med sig till andra. Hon tränar hårt året om och speciellt på sommaren försöker hon få till lite extra träning och gärna utomhus. Då blir det mindre träning inne på gymmet. Istället drar hon gärna ut på olika konditionsträningar som bootcamp, springa i backar och HIIT-intervaller. Eftersom hon älskar att röra på sig blir det mycket rörelse i vardagen också som promenader och att gå i trappor. Varje vecka kör hon mellan sex och sju träningspass men försöker att lägga in en vilodag. Inför tävling blir det så klart fler pass. Träningspassen försöker hon lägga upp så att hon går igenom hela kroppen bit för bit, en bit per träningspass.

Viktigt att vara social

Sommartid är det också perfekt att dra ihop kompisgänget, köra lite intervallträning och sen åka iväg till stranden. Träningen får inte ta över hela livet utan man måste leva lite också, tycker Helene. Även om träningen är hennes största fokus i livet finns också plats till mycket annat. Sociala relationer med vänner och familj är viktigt. När man tränar så mycket som Helen gör så blir det dock automatiskt så att ens vänner efter en viss tid finns inom träningen och fitness. Hennes långa karriär som tävlande inom fitness har gett henne många vänner bland sina motståndare.

Viktigt att motivera sig

Även om Helene verkligen älskar att träna och mår bra av det så tycker hon ändå att det är viktigt att hela tiden hitta ny motivation. För henne som har tur att få jobba med träning kommer ny motivation ofta av sig självt. Det dyker gärna upp roliga erbjudanden om samarbeten och kanske TV-inspelningar som den med Gladiatorerna. Det är ju såna saker som gör att man vill fortsätta, säger hon. Om det inte dyker upp nya utmaningar av sig självt så ser hon till att skapa egna. Det kan vara att testa en ny träningsform eller att coacha någon annan i sin träning och på så sätt själv få nya idéer.

Feedback från följare

Helene är väldigt aktiv i sociala media, både på Instagram som @heleneice och som bloggare på olika plattformar. Hon har nyligen avslutat ett årslångt samarbete med Njie som bloggare åt dem. Ni vet de som producerar träningsfreaksens populäraste proteinprodukter. En stor fördel med sociala medier tycker Helen är att hon får mycket bra feedback från sina följare. Det peppar och motiverar henne när hon tränar inför olika mål.

© 2021 Fitness cross