Åka på träningsresa

Att träna, äta rätt och hålla sig i form är något som många har som sin största hobby. Nu blir det också allt mer populärt att även leva ut sitt intresse på semestern. De stora researrangörerna har länge sålt träningsresor och nu dyker det upp allt fler mindre arrangörer av resor med olika teman som yoga, cykling och olika träning. Det leder till att många gärna vill fylla sin semester med träning och inspiration istället för att bara lapa sol på stranden. Faktum är att det finns många bra anledningar att låta semestern ge dig en nytändning i träningen.

Träna i behagligt klimat

Är du en person som älskar att träna ute kan den svenska vintern vara en stor utmaning. Även om det finns gott om vintersporter att utöva kan det ibland kännas motigt att alltid behöva bylsa på sig flera lager kläder för att kunna ta sig ut. Många sporter blir även nästan helt omöjliga att utföra på vintern. Cykling till exempel är inte alltid så lätt att ägna sig åt när vägarna är täckta av is och det blåser. Löpning kan också vara något problematiskt om det är för halt eller kallt. Vad kan då vara bättre än att få åka iväg på en träningsresa till ett varmare klimat. Många som gillar att cykla åker gärna till Kanarieöarna på vintern. Vid den årstiden är klimatet där idealiskt för träning. Många soldagar och lite nederbörd men samtidigt inte allt för hett och fuktigt.

Kom hem med ny energi

Har du någon gång kommit hem efter semestern med en känsla av att vara avdankad, energilös och plufsig? Då kanske du ska boka en träningsresa till nästa semester. Då kommer du garanterat att komma hem med ny energi istället för att känna dig förslöad. Du får möjlighet att utveckla din träning genom att inspireras av duktiga instruktörer och kanske även testa på nya sporter. På resan får du möjlighet att träffa andra med samma intresse, det kan också bli en inspiration. Eftersom att dagarna ofta består av gemensamma aktiviteter blir det lätt att komma de andra i gruppen nära. Nya insikter och relationer är någonting som definitivt kommer ge dig ny energi även tillbaka hemma i vardagen.

Få mer semester för pengarna

Priset för en träningsresa är ofta det samma som för en vanlig resa. På träningsresan får du förutom själva resan ett späckat program med en rad aktiviteter, föreläsningar och möten. De flesta arrangörer anlitar professionella instruktörer som du får en chans att komma nära och tanka tips och idéer ifrån på ett unikt sätt. På den vanliga resan måste du själv boka och betala extra för de aktiviteter du vill ta dig an. Att välja en semester där du får ägna dig åt träning hela dagarna är en investering i dig själv. Du kommer hem med nyfunnen energi och nya insikter. Eftersom att kosten ofta ingår så kommer du även att ha ätit sunt och gott. Några dagar med mycket träning och sund kost kommer definitivt göra att du håller dig frisk och stark till nästa semester.

© 2021 Fitness cross